5 vinkkiä tehokkaaseen johtoryhmän kokoukseen

Meillä vierailee säännöllisesti yritysten johtoryhmän jäseniä kokoustamassa. Huoneistojen kotoisa tunnelma tarjoaa luovan ja astetta rennomman ympäristön tiukemmankin kokousagendan läpiviemiseen. Me tarjoamme teille puitteet ja palvelut, joiden avulla kokous voidaan viedä tehokkaasti maaliin yhdessä paikassa – vapaamuotoista yhdessäoloa unohtamatta. Tässä kirjoituksessa pohdimme, miten johtoryhmän kokouksesta voitaisiin kenties tehdä vielä astetta sujuvampi.

Ensimmäisessä blogissa (linkitys) kirjoitimme enneagrammeista. Joko testasitte oman ryhmänne ominaispiirteet? Meillä jokaisella on omat vahvuutemme. Oletko ajatellut, kuinka johtoryhmän kokous etenisi, jos ihmisten vahvuuksia ja vastuualueita on pohdittu jo etukäteen ja osallistujat voisivat toteuttaa luonnollisia vahvuuksiaan? Alla pohdintojamme, kuinka erilaisia persoonia voi ottaa johtoryhmän kokous tilanteessa huomioon.

  1. Aseta johtoryhmän kokoukselle selkeä päämäärä

Aika on rajallinen ja käsiteltäviä asioita on paljon. Kaikkea on mahdotonta käsitellä yhden kokouksen aikana. Aikaansaava ja päämäärätietoinen Tehokas suorittaja laatii kokoukselle selkeän agendan ja nimeää päämäärät. Hän pitää huolen siitä, että kokous sujuu tehokkaasti myönteisessä ja tavoitehakuisessa hengessä.

  1. Listaa kokousaiheet etukäteen

Jotta johtoryhmän kokouksen aikataulutus on taattu, Tarkka laadunvalvoja on oiva valinta muodostamaan kokousaiheista ja -esityksistä selkeän aikataulun. Hän huolehtii järjestelmällisestä etenemisestä ja kellottamisesta. Jokaiselle keskustelulle luodaan oma aikataulu kysymys- ja keskusteluhetkineen. Täydellisyyttä tavoitteleva laadunvalvoja haluaa järjestelmällisyyden lisäksi huolehtia siitä, että kokouksessa puheenvuorot on jaettu oikeudenmukaisesti.

  1. Demokraattiset puheenvuorot

Kun Tehokas suorittaja ja Tarkka laadunvalvoja ovat hoitaneet kokouksen raamit kuntoon, Avulias huoltaja huolehtii osaltaan, että jokainen pääsee tasapuolisesti kertomaan oman kantansa. Hän on se empaattinen ja ymmärtäväinen hahmo, joka kannustaa jokaista tuomaan esiin oman tärkeän mielipiteensä. Hänet voidaan nimetä erikseen henkilöksi, joka huolehtii demokratian toteutumisesta.

  1. Johtoryhmän kokouksen puheenjohtaja

Kuka ryhmästänne on oikeudenmukainen, suora ja järkkymätön Vahva vaikuttaja? Jotta hän pääsee näyttämään vahvimman puolensa suurisydämisenä ja suojelevaisena johtajana, hän kaipaa vetovastuuta. Vahva vaikuttaja toimii kokouksen puheenjohtajana. Hänellä on pokkaa puuttua tilanteisiin, jotka eivät edistä kokousta ja taito ohjata ihmiset oikeille urilleen.

  1. Varaa paikka, ruokailu ja mahdollinen ohjelma ajoissa

Hoida muodollisuudet kuntoon ajoissa, jotta niistä ei tarvitse huolehtia, kun tärkeän kokouksen aika on tullut. Anna järjestely tehtävä Innostuvalle suunnittelijalle, jonka idearikas mieli loihtii johtoryhmän kokoukselle inspiroivan ja monipuolisen päivän kulun. Me Pescator Villoilla keskustelemme mielellämme hänen tai muiden tiimin jäsenien kanssa siitä, kuinka rakennamme teille juuri teidän näköisenne kokouspäivän.

Kurkkaa seuraavasti blogista (linkki), millaisen päivän Pescator Villojen Innostuva suunnittelija on teille järjestänyt…

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua. Lämpimästi tervetuloa viettämään tehokas johtoryhmän kokous Pescator Villoille!

Soita!